• Nederlands
...Internet Project Software


Functionaliteit bekijken
Demo aanvragen
ShareLock kopen

Laatste nieuws:

Zelf dashboards maken in ShareLock release 3.2

Lees meer...
 
Vraag nu gratis een demonstratie van ShareLock aan!
Lees meer...
 
Urenregistratie met uw mobiele telefoon
Lees meer...
 
Nieuw in ShareLock release 3.1.0
Lees meer...
 
specificaties.jpg
Afdrukken

GANT Planning (Gantt Chart)

De GANT planning (officieel Gantt chart, van Dhr. Richard Gantt) of balkenplanning wordt voor een project vanuit de projectflowmodule automatisch gegenereerd. Deze grafische planning is natuurlijk te bewerken door het verschuiven en verplaatsen van de balken (activiteiten). Door verschillende views van de planning kan ook worden weergegeven wie de activiteiten uitvoeren. In de planning is het project, de fasen, de mijlpalen en de activiteiten opgenomen.

Gantt chart project planning

ShareLock Gantt charts: grafische weergave fasen, taken en mijlpalen 

Gebruikers kunnen taken, fasen en mijlpalen in het project verschuiven. De tijdsschaal is flexibel aan te passen. U kunt ook afhankelijkheden aangeven. Zo maakt u grafisch een planning voor uw projecten. U kunt volledig zelf bepalen welke kolommen u graag wilt zien aan de linkerkant van de planning. Hierbij kunt u denken aan taakomschrijving, geplande uren, doorlooptijd, uitvoerder, status, begin- en einddatum, enz. Het is ook mogelijk om middels een statusbalk in de planning aan te geven voor hoeveel procent een taak klaar is. Dit wordt berekend vanuit de urenregistratie.

ShareLock Gantt Chart: koppeling met projectplanning en projectflow 

Wijzigingen die worden gemaakt in de grafische planning worden automatisch doorgevoerd in de projectflow. Ook heeft de grafische GANT planning functionele relatie met de resourceplanning. Bij het plannen van het project kunnen namelijk de beschikbare resources voor een bepaalde tijdsperiode (eventueel ook met specialisme) worden weergegeven.

ShareLock Gantt Chart: exporteren van de planning 

Natuurlijk is een planning in ShareLock handig, maar vaak wilt u ook delen met anderen, zoals externe gebruikers uit uw projectplan of plan van aanpak. ShareLock voorziet daarom in goede exportmogelijkheden voor de planning, zodat u deze bijvoorbeeld als "plaatje" kunt gebruiken in uw plan van aanpak of andere documenten.

Matching/ Resourceplanning

Wie moet u inzetten op een bepaalde taak voor uw project? Welk specialisme zou zo'n persoon nu nodig hebben om de taak tot een succes te brengen? Is deze persoon wel beschikbaar? Zijn er wellicht nog mensen die beter in het profiel zouden passen? Dit zijn de vragen die we met onze Matching/ Resourcemodule oplossen.

Voor personen in ShareLock heeft u de mogelijkheid om een profiel op te geven. Welke categorieen u hanteert op gebied van dit profiel is helemaal aan u, aangezien dit flexibel door uzelf is in te regelen in ShareLock. U kunt hierbij denken aan diploma's, certificeringen, karakter, social skills, competenties, kennisgebieden etc.

zoeken op beschikbaar specialisme

Bij het opstellen van uw planning in ShareLock kunt u vervolgens de Matching module aanroepen. Hier geeft u de zoekcriteria op, waarop u graag wilt zoeken voor de beschikbare mensen. De mensen die als beste aan uw opgegeven zoekcriteria voldoen komen hier met waardering bovenaan te staan. Vervolgens kunt u van deze personen bekijken wat hun beschikbaarheid is.

resource planning

Heeft u eenmaal de juiste persoon gevonden voor een taak, dan sleept u deze simpelweg naar de taak toe en de persoon wordt hieraan gekoppeld. Op deze manier kunt u de beste mensen bij elkaar zoeken voor uw project.